Mala’s maken…? Waarom dat nou weer…?!

Ik draai al een tijdje om mala’s heen. Een mala is zo’n prachtige boeddhistische gebedsketting, van oudsher gebruikt om te mediteren en om het aantal mantra’s bij te kunnen houden. Daarnaast vind ik het ook een heel mooi sieraad. Ik ben sowieso dol op edelstenen waarin ik de meeste varianten langs zie komen. Zo mooi… En ze zijn ook zo krachtig. Tenminste, ik geloof wel in de werking van edelstenen, dat ze bekrachtigend werken.

Alleen de mala’s die ik tegen kwam waren ook altijd behoorlijk aan de prijs. En dan net niet spot on. Ik was dus nog niet overstag, maar ze bleven wel roepen… Daarbij schoot elke keer als ik er een tegenkwam de gedachte door me heen dat ik dat toch ook wel zelf moest kunnen…? En toen ik er achter kwam dat mala’s opgeladen worden door het gebruik, werd dit idee steeds sterker. Wat moet er dan wel niet gebeuren als je ‘m zelf maakt…? Wowwww…

Nou houd ik er wel van om creatief bezig te zijn. Koken vind ik leuk, recepten uitproberen, zelf lekkere dingen bedenken. En ik ben ook alweer een tijdje aan het haken. Heerlijk om al doende zo onder mijn handen iets te laten ontstaan…

Een paar weken geleden sprak ik mijn vriendin Mirjam. Mirjam en ik kennen elkaar al wat langer van zien, en de laatste tijd kruizen onze paden elkaar steeds vaker. Zo kwamen we erachter dat we heel veel zelfde interesses hebben… persoonlijke ontwikkeling, werken met vrouwen, de natuur, spiritualiteit, lekker en gezond eten… Toen ik Mirjam dus die keer sprak, vroeg ik haar of het haar ook leuk leek om een eigen mala te maken en of we dan samen… Het leek mij leuk om het helemaal zo te doen zoals het hoort en een echt traditionele mala te maken. En laat haar nou net zo enthousiast zijn als ik. En laat Mirjam daarbij nou de mooiste verhalen kunnen vertellen, en de prachtigste rituelen kennen.

17155902_720503528128805_6228942969134211116_n

Ik kan ook wel een verhaal vertellen, alleen ik weet vaak nog maar ongeveer hoe het zat, en onthoud vaak alleen de clou of de uitkomst. Mirjam lepelt het in de mooiste geuren en kleuren op allemaal en dat vind ik zo inspirerend. Daarbij heeft ze ook de mooiste stralende ogen die ik ooit gezien heb.. Dus super om samen mee aan de slag te gaan, samen onze mala’s maken…

En tja… het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Want laten we nou nergens een workshop kunnen vinden die zowel het creatieve als het spirituele aspect zo benadert op de manier die wij zo gaaf vinden… En laten we nou ook alletwee ervaring met coachen en trainen hebben… Nou ja, en hoe gaaf zou het zijn als wij anderen dit ook kunnen bieden…? Je eigen krachtsymbool…! En zo werd Maak je Magische Mala geboren…

Vanuit onze eigen behoefte aan een unieke mala. Helemaal doordrongen van onze eigen intenties. Precies afgestemd op wat wij nodig hebben. Op onze eigen unieke kracht. Op onze eigen verlangens. Bewust onze intenties neerzetten dus en ze verbinden aan een traditioneel geknoopte mala, aan elk van de 108 kralen, en aan elke knoop. Hoe gaaf is dat?

Zo leuk dat mijn verlangen om het creatieve aspect meer in mijn werk te laten terugkomen, nu ineens zo mooi uitkomt…!

Maak je Magische Mala dus. Bij ons is dat niet alleen een ketting rijgen. Nee, wij bieden een waardevolle dag voor jezelf met rituelen, bewustwording, je herverbinden met je verlangens en de gelegenheid om jouw intenties echt neer te zetten in deze wereld.

Zaterdag 29 april organiseren wij onze eerste workshop bij De Verbindende Factor in Nuenen, 5 minuten van Eindhoven. Hij staat net uit en hij stroomt al vol. Super…!

Mocht je je geroepen voelen… er is nog plaats. En je bent welkom. We nemen je graag mee in een inspirerende dag vol rituelen, bewustwording, creativiteit en… magie! En er staat al een tweede editie te trappelen. Daarover eind deze week meer.

Wil je graag op de hoogte blijven? Like dan onze facebookpagina Magische Mala. We delen daar ook allerlei leuke mala-weetjes. Voor vragen of aanmelden graag een bericht naar magischemala@gmail.com of neem gewoon contact met me op.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *