Een nieuwe liefde

Vanmorgen werd ik overspoeld door een golf van liefde voor mijn bedrijf… Dat kan dus ook. Ik heb het nog niet eerder zo specifiek ervaren. Het was zo bijzonder.

Zeven jaar geleden ontstaan, de wens om mijn werk op mijn eigen manier te doen. Precies zo zoals ik dacht dat het goed was. Bedoeld om naast mijn toenmalige baan te doen, maar dat liep anders. Ik mocht al gauw fulltime aan de bak. Midden in de crisis en vol vertrouwen. En joh wat heb ik veel gedaan en nog meer geleerd. Ontelbare ideeën, overtuigingen en patronen los mogen laten. En dat het volle vertrouwen soms ook ver te zoeken was. En toch als het puntje bij paaltje kwam, ik wilde niet anders. En elke keer als het niet zo lekker liep en ik uiteindelijk opgaf “nou dan gaan we maar failliet”, nam het verhaal weer een andere – positieve – wending.

Financieel heb ik hele goede en ook minder goede jaren gehad. Drukke en minder drukke tijden. Ook dat golfde, al met al wel in een stijgende lijn. En toch… dat geld is nooit het belangrijkste geweest. Ik ben geen ondernemer geworden omdat ik zo graag ondernemer wilde zijn. Ik wilde het op mijn manier doen. “Als je uurtarief niet hoog is, nemen mensen je niet serieus”. Nou, dan nemen ze me maar niet serieus. Ik ben goed in wat ik doe, en daar mag ik goed voor betaald worden. Maar dat onderste uit de kan? Nee dat hoef ik niet.photo-1509264241942-e0f554893e92

En ook dat heb ik een paar jaar geleden onderzocht. Na een hele drukke tijd en heel veel geld op mijn rekening. Dat toch wel fijn voelde. Dat geld dan, niet het drukke en meer dan fulltime werken. Ik heb een traject gedaan waarin ik heb geleerd hoe ik door online te ondernemen, heel veel kan verdienen. En ik heb daar heel veel van geleerd. Ook dat ik niet online wil werken om zo heel veel te verdienen. Ik ben ondernemer geworden om op mijn eigen manier te werken, weet je nog Helen? En er komt vast nog wel eens iets online’s. Want ik zie de voordelen en het meer mensen kunnen bedienen ook. Maar dan op mijn manier. En niet om een omzet van zoveel nullen te halen. Maar goed, dat zit nog in de pijplijn.

En zo heeft er heel veel in de pijplijn gezeten door de jaren heen. Ik heb veel uiteenlopende en mooie opdrachten mogen doen. Nog uiteenlopender mensen mogen begeleiden, in heel veel functies, van vuilnismannen tot directeuren. Heerlijk… het waren allemaal mènsen. Dat is wat ik het liefste doe: van mens tot mens werken…

En na jaren fulltime met dit fijne bedrijf dat me zoveel brengt, bezig geweest te zijn, is er twee maanden geleden een nieuwe liefde in mijn leven verschenen. Uit frustratie een brief geschreven. Een functie die via een mail van linkedin langskwam net op het moment dat ik een contactpersoon op de eerste dag na mijn vakantie niet te pakken kreeg omdat hij nog twee weken vrij was. Ik was zo jaloers op Dave die gewoon naar zijn werk was gegaan die dag en aan het werk kon. En ik? Ik moest weer alles alleen, en van alles aanzwengelen.. uit frustratie dus een brief geschreven en eigenlijk alweer snel vergeten. Tot ik twee maanden later gebeld werd. Ik had op een functie gesolliciteerd die uiteindelijk niet door ging, maar wilde ik niet als generalist solliciteren? Uh… nou ja, praten kan geen kwaad. En toen ik daarna eens goed ging kijken waar ik eigenlijk op gesolliciteerd had, werd ik me toch een potje enthousiast….! Deze baan, deze organisatie.. ze passen me precies.

En inmiddels ben ik al een maand aan de slag. In loondienst. Dat had ik drie maanden geleden dus nooit geloofd. En ik heb het zo naar mijn zin. Zo erg dat ik zelfs even overwoog helemaal met Aventurijn te stoppen en te kijken of ik fulltime in dienst kon.

En nu dus die golf van liefde vanmorgen. Voor Aventurijn. Mijn lieve bedrijf. Het bedrijf dat me zo veel gebracht heeft en dat nog steeds doet. Vol verwachting en zin voor alles wat gepland staat en nog in de pijplijn zit. En ook gewoon de ruimte ervaren om het alletwee te kunnen doen, eigen bedrijf en loondienst. Niet te hoeven kiezen. Met mensen werken, goed doen. Op mijn manier <3

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *